Hogyan befolyásolja a pappilloma az embert?

5

A humán papillomavírus (HPV)több mint 200 kapcsolódó vírusból áll, amelyek szexuális úton terjednek. A nemi úton terjedő HPV típusai két csoportot tartalmaznak: alacsony kockázat és magas kockázat. Az alacsony kockázatú HPV gyakorlatilag nem okoz betegséget, de szemölcsöket okozhat a nemi szerveken vagy más testrészeken. A magas kockázatú HPV különböző típusú rákot okozhat . Fontos tudni, hogy az emberi papillomavírus fertőzések túlnyomó többsége egy-két éven belül önmagában eltűnik a rák kialakulása nélkül. Azonban szinte minden méhnyakrák által okozott humán papillomavírus, ez a harmadik leggyakoribb típusú rák a nők .

Ezért ezek a vizsgálatok diagnosztizálni sejtes változások a méhnyak korai szakaszában, mielőtt alakulnak a rák, valamint a valószínűsége a hasznosítás nagyon magas . Tünetek. Az alacsony kockázatú HPV tünetei általában szemölcsök, amelyek megjelenhetnek a test különböző részein, különösen a nemi szerveken, a szájban és a torokban. A legtöbb esetben azonban a HPV-nek általában nincsenek tünetei.

Szüntesse meg a fertőzés vagy terjedés kockázatát

1Ha ez egy magas kockázatú fertőzés, amely méhnyakrákot okozott , akkor a tünetek a rák tünetei lesznek: Könnyű vérzés az időszakok között. Hosszabb és nehezebb menstruációs vérzés. Vérzés szex után, genitális mosás vagy kismedencei vizsgálat során. Fokozott hüvelyi ürítés. Fájdalom közösülés közben. Vérzés menopauza után. Tartós hát-és / vagy medencefájdalom nyilvánvaló ok nélkül. Kezelés. Maga a humán papillomavírus nem kezelhető, de tüneteit és következményeit kezelik. Az alacsony kockázatú esetekben megjelenő szemölcsök kezelésére orvosi kezelések, fagyasztás, kopás vagy sebészeti eltávolítás alkalmazható.

Abban az esetben , ha a humán papillomavírus méhnyakrákot okozott, kismedencei MRI-t kell végezni a daganat méretének felmérésére, és eldönteni, hogy melyik kezelés a legmegfelelőbb . Azonban általában a kezelés az első esetben, hogy végre a műtét, hogy távolítsa el a méh, a méh paraméterek, a petefészkek, a nyirokcsomók a méhnyak közelében .

Fejlettebb körülmények között a kezelés a kemoterápia és a sugárterápia alkalmazásán alapul . Mindkét esetben nagyon fontos, hogy speciális onkológusok kezébe kerüljön a kezelés sikerének biztosítása érdekében. Vannak bizonyos tényezők, amelyek növelik a vírussal való fertőzés kockázatát, például egynél több szexuális partnerrel, óvszer használata nélkül, depressziós immunrendszerrel . A latex óvszerek helyes használata jelentősen csökkenti, de nem szünteti meg teljesen a HPV fertőzésének vagy terjedésének kockázatát.

Másrészt van egy vírus vakcina, amely hatékony a leggyakrabban genitális szemölcsöket okozó vírusok ellen, valamint a HPV hét nagy kockázatú típusa, amelyek a legtöbb genitális szemölcshöz kapcsolódó rákot okozzák. HPV, beleértve a méhnyakrákot is . Ez a vakcina megakadályozza az új fertőzéseket, de nem működik a korábbi fertőzések kezelésére. Emiatt a vakcinázás ajánlott, mielőtt a személy elkezd szexelni. HPV-t kaphat attól, hogy szex valakivel, aki HPV-vel rendelkezik. Ez a betegség könnyen terjed az anális vagy vaginális szexen keresztül, valamint orális szexen vagy más szoros bőr-bőr érintkezésen keresztül is terjedhet szex közben.

A HPV akkor is terjedhet, ha a fertőzöttnek nincs látható jele vagy tünete

2A HPV akkor is terjedhet, ha a fertőzött személynek nincs látható jele vagy tünete a bőrön: gyakori szemölcsök, talpi szemölcsök a nyálkahártya szintjén: condylomas, más néven genitális szemölcsök. A HPV-k azonban bizonyos rákok előfordulásával járhatnak a bőr  aepidermodysplasia verruciformishoz, egy ritka és genetikai betegséghez kapcsolódó bőrrák előfordulása a HPV 5 és 8 miatt nyálkahártya: anogenitális karcinómák és különösen méhnyakrák előfordulása HPV 16 vagy 18 fertőzés esetén.Immunhiányos emberek kortizon vagy immunszuppresszánsok, hajlamosabbak a HPV-k fertőzésére.

A bőr szintjén a veszélyeztetett emberek gyermekek és fiatal felnőttek, különösen, ha sportcsarnokokba vagy úszómedencékbe mennek. Van egy olyan típusú HPV is, amelyet az állatok továbbítanak, a HPV 7. Gyakori a hentesek, a renderek vagy az állatorvosok kezében. A nemi szervek szintjén a HPV a szexuálisan aktív embereket érinti, különösen azokat, akiknek több partnerük van, akik nem használnak óvszert.

A bőrön: gyakori szemölcsök, talpi szemölcsök a nyálkahártya szintjén: condylomas, más néven genitális szemölcsök. A HPV-k azonban bizonyos rákok előfordulásával járhatnak a bőr szintjén: az epidermodysplasia verruciformishoz, egy ritka és genetikai betegséghez kapcsolódó bőrrák előfordulása a nyálkahártya: anogenitális karcinómák és különösen méhnyakrák előfordulása HPV 16 vagy 18 fertőzés esetén.Immunhiányos emberek (kortizon vagy más immunszuppresszánsok hajlamosabbak .

A HPV hatással lehet a bőr bármely területére vagy a nyálkahártyára.

4A bőr szintjén a veszélyeztetett emberek gyermekek és fiatal felnőttek, különösen, ha sportcsarnokokba vagy úszómedencékbe mennek. Van egy olyan típusú HPV is, amelyet az állatok továbbítanak, . Gyakori a hentesek, a renderek vagy az állatorvosok kezében.

A nemi szervek szintjén a HPV a szexuálisan aktív embereket érinti, különösen azokat, akiknek több partnerük van, akik nem használnak óvszert. A vírusos szemölcsök jóindulatú bőr-és nyálkahártya-elváltozások, amelyeket a HPV által kiváltott sejtproliferáció okoz. A HPV egy nem burkolt hőálló DNS-vírus, amely széles körben elterjedt az emberekben és az állatokban, és nagyon fajspecifikusnak tűnik. Több mint 100 HPV-típust azonosítottak, és bár egyes típusok előnyben részesítik a test bizonyos területeit, a HPV bármilyen típusa hatással lehet a bőr vagy a nyálkahártya bármely területére.

A Condylomata acuminata-t vagy a jóindulatú anogenitális szemölcsöket jellemzően a HPV 6 és a 11 okozza, amelyek alacsony kockázatnak tekinthetők a rák kialakulása szempontjából. A tartós HPV-16 és 18-as fertőzés a méhnyakrákok egyik fő oka, valamint a hüvelyi, vulvar, Anális, pénisz és oropharyngealis malignitások egy részhalmaza. A rosszindulatú transzformáció mechanizmusa nem teljesen ismert, de a vírus integrációja fontosnak tűnik. A vírusos szemölcsökre adott immunválasz mind a T-sejt által közvetített, mind a veleszületett, a 3-as és 9-es Toll-szerű receptorok bevonásával, valamint az interferon és a TNF termelésével.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *