Hogyan kerülhető el a papilloma?

4

A felnőttkori rákok közül a bőrkarcinómák a leggyakoribbak (az összes rák 30% – a), valamint a bőrrákok közül is a leggyakoribbak. Az epidermisz sejtjeiből vagy keratinocitákból, bazális sejtes karcinómákból és spinocelluláris karcinómákból két fő ráktípus alakul ki; viselkedésükben és prognózisukban különböznek egymástól. Az adnexális karcinómák viszont a bőr függelékeiből (szőrszálak, faggyúmirigyek vagy verejtékmirigyek) fejlődnek ki, sokkal ritkábbak.

Bazális sejtes karcinómák. A bazális sejtes karcinómák a leggyakoribb bőrrák. Becslések szerint évente mintegy 70 000 eset fordul elő az egész francia lakosság számára. A bazális sejtes karcinómáknak számos formája létezik: felületes, csomós a leggyakoribb és szklerodermiform, valamint a kiújulás kockázata. Spinocelluláris karcinómák
A spinocelluláris karcinómák körülbelül 4-szer kevésbé gyakoriak.

A spinocelluláris carcinoma különböző formái

1A spinocelluláris karcinómák különböző formái is vannak: felületes vagy in situ karcinóma, amelyet Bowen-betegségnek is neveznek, mikroinvazív vagy növekvő súlyosságú invazív. Közös elemek. A spinocelluláris karcinómák 50 évből, sőt inkább 60-65 évből származnak. A karcinómák mind a férfiakat, mind a nőket érintik, de túlnyomórészt férfiak.

Nagyon eltérő a bazális és spinocelluláris karcinómák kockázata
A bazális sejtes karcinómák olyan daganatok, amelyek csak helyi rosszindulatú daganatokkal rendelkeznek, nem termelnek metasztázisokat sem a csomópontokban, sem távolról. Ha hosszú ideig fejlődik, anélkül, hogy kezelné őket, mélyre nőhetnek, és behatolhatnak a bőr alatt lévő szövetekbe, izomba, csontba vagy akár a bőr elváltozása alatt lévő szervbe. Manapság az ilyen fejlesztések nagyon ritkák.

A laphámsejtes karcinóma éppen ellenkezőleg olyan daganat, amely képes metasztázisokat generálni a csomópontokban vagy a távoli szervekben (különösen a tüdőben). Az ilyen terjesztés az esetek 2-5% – ában fordul elő, amikor a bőr laphámsejtes http://wellnesscsodak.hu/papistop-a-nem-k…zolgalo-eszkozok/  ‎karcinómája érintett ; ez az arány magasabb, 20% – os sorrendben, amikor a laphámsejtes karcinóma nyálkahártyán fejlődött ki, például a szájszárazságban vagy a nemi szervekben. Az anus condylomái az anális margó szintjén fejlődhetnek .  majd a beteg maga is észreveheti, de nagyon gyakran lokalizálódnak az anális csatornában .

Az anus ezen nem látható részének vizsgálata anoszkópiát (kis rövid csövet, amelyet az anusba vezetnek be) igényel, amelyet mindig külső condylomák jelenlétében kell elvégezni. Lehetővé teszi a lehetséges belső condylomák kimutatását az anális csatorna szintjén, a lokalizáció annál gyakoribb, mivel szexuális kapcsolat volt az anális behatolással. A condylomák soha nem térnek vissza a bélbe. Mivel csak a bőrön nőnek, nem tudják kolonizálni az emésztő nyálkahártyát. Tehát legfeljebb 1 cm-re emelkednek az anális csatornában, mert a bélésen túl a nyálkahártya.

A condylomák a nemi szervnél is kialakulhatnak

2Condylomas is kialakulhat a nemi szervek szintjén, a pénisz a férfiak, különösen a fityma, makk, a vulva, a méhnyak, néha a hüvely a nők. Lokalizáció a húgycső vizeletcsatornájában is lehetséges, de sokkal ritkábban. Mindezek a lehetséges lokalizációk condylomas indokolja alapos vizsgálata az egész perineális régióban, valamint szükség lehet az együttműködés több egészségügyi szakemberek, bőrgyógyász vagy proctologist, hanem urológus vagy nőgyógyász. Nagyon ritkán egyes betegeknél condylomák is vannak a szájban.

Mi az eredete és módja az átviteli ezen condylomas a végbélnyílás ?
Az anus kondilómái kapcsolódnak a humán papillomavírushoz (HPV a humán Papilloma vírushoz), amely megfertőzi a bőr bélését (vagy Malpighian epitéliumot). Számos genotípus létezik, amelyek közül néhány a perineum régióban, különösen a nemi szervekben és a végbélnyílásban alakul ki. Ez az ano-genitális condylomatosis az első szexuális úton terjedő betegség Franciaországban, az új esetek száma folyamatosan növekszik. Ez a 20 és 30 év közötti szexuálisan aktív népesség több mint 2% – át érintené. A szennyeződés szokásos módja a közvetlen érintkezés a nemi közösülés során.

A HPV vírus a fertőzőképességű bőrelváltozások számában van jelen, annál is inkább, mivel a kondilómák láthatóak. A kapcsolat és a condyloma megjelenése közötti idő hagyományosan két-hat hónap, de sokkal hosszabb lehet. Újraaktiválódhat a régi szennyeződés, a HPV vírus jelenléte a bőrön látható károsodás nélkül,vagy a kezelés utáni perzisztencia. Mindezen okok miatt a szennyeződés időtartamának meghatározása leggyakrabban véletlenszerű.

Kezelje a végbél szemölcsöket

3Melyek azok a tünetek, amelyek az anus condylomáinak jelenlétére utalhatnak. Az anus condylomái néhány tünetért felelősek, gyakran a páciens maga is felfedezi a szabálytalan növekedést az anális margóban. Néha egyszerű Anális pruritus vagy vérnyomok vannak a törléskor. Ezért jelenleg szűrési politika van érvényben a veszélyeztetett populációk között (HIV-fertőzött betegek, több partnerrel rendelkező emberek, különösen anális közösülés esetén.

Hogyan lehet kezelni az anus kondilómáit. Ha a condylomák az anális margóra korlátozódnak, helyi orvosi kezelés lehetséges. Ez az imikimod első szándéka, immunstimuláló kenőcs bizonyított vírusellenes hatékonysággal, az esetek mintegy 50% – ában több hónapos kezelés után. Alapvető hátránya, hogy szívesen irritálja a bőrt. Ha a kondilómák száma kevés, kicsi, és az anális margóra korlátozódik, a helyi kezelés, például a Podofillin alkalmazása vagy a folyékony nitrogén általi megsemmisítés a konzultáció során elvégezhető. Helyi érzéstelenítés alatt is meg lehet égetni őket.

De amint a condylomák nagyobbak vagy nagyobbak, meg kell fontolni sebészeti eltávolításukat elektromos szikével vagy lézerrel történő elektrokoagulációval, rövid általános érzéstelenítés alatt a műtőben. Jelenleg nincs általánosan hatékony antivirális kezelés 2006 óta létezik oltóanyag, de elsősorban a méhnyak és a végbélnyílás rákjait okozó vírustörzsek ellen véd. Franciaországban az első nemi közösülés előtt a fiatal lányoknak ajánlott.

Az óvszer megelőzése nem túl hatékony, mert az érintett vírusok a perineum bőrén vannak jelen. Ne feledje, hogy az óvszer bizonyított hatékonysággal rendelkezik más fertőzések, például a HIV vagy a szifilisz miatt. A kondilómák létezése egy stabil pár egyik tagjában nem jelent különösebb óvintézkedést, mert minden esély van arra, hogy mindkét partner már a felelős vírus hordozói.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *